zztursport.com

10 фирми представят България на туристическото изложение в Мадрид

Deja un comentario

IMG_0215-2

Кралица Летисия Ортиз откри вчера 36-ото туристическо изложение ФИТУР провеждащо се в 10 палати с обща площ 57 850 кв.метра в Панаирното градче на Мадрид, с участие на близо 9500 фирми от цял свят. Крал Фелипе Шести, който е почетен председател, не успя да дойде, тъй като е зает с ежедневни срещи с представители на всички партии на новия испански парламент в опит да състави правителство и предложи президент на страната, както и да сондира мнения за поправки в действащата от 1978 г. конституция.

IMG_9802 (2)

Бившата тв-водеща на новини Летисия обиколи повечето панаирни палати в компания на шефката на водещата за изложението Андалусия Сузана Диас, индустриалния министър Хосе Сория, президентката на община Мадрид Кристина Сифуентес, куп институционални шефове, охрана и над 100 журналисти. 40-годишната кралица, в елегантен тъмен костюм с панталон, подчерта важността на туризма за Испания, поинтересува се от представянето на Толедо като гастрономична столица, разгледа оферти от Мадрид, Андалусия, Индия (с йога демонстрация).

IMG_9646

Сред 713 експозитори от 165 страни традиционно е и България – Министерство на туризма в сътрудничество със столичните турагенции  Бохемия, Филиптур, Глория Турс, Одисея ин, Руал Травъл, Темпора Травъл, Тандем Травъл, Улпиа Турс и Балкания Тур. Тази година щандът ни е по-голям и добре представен, млади хора с национални носии приканват посетителите, има доста и стилно поднесена информация. Интерес към българските оферти за исторически (с акцент на тракийското наследство), културен, зимен и летен туризъм се очаква най-вече през уикенда, когато панаирът се отваря и за обикновени пътешественици.

IMG_9862

Феерията е пъстра и с най-различни оферти – гастрономия и райски плажове от Мексико и Коста Рика, бразилски ритми, сафари в Африка, гейши и черешови градини от Япония, мечки панда и виртуално каране на ски от Китай (промоция на зимната олимпиада 2022 в Пекин), мини-остров (на мъртвите) Свети Георги в Черна Гора, тайландски масаж, виртуални очила за новостите на авиокомпания Иберия, кристални води с морски звезди край Мозамбик, леден каньон в Гренландия, „магични същества” в Страната на Баските, виртуално посещение в хотела на бъдещето и т.н. Има ежедневни представяния по страни и технически конференции.

 

IMG_0196-2

Миналата година ФИТУР, третото по значение след Лондон и Берлин туристическо изложение, бе посетено от 222 551 души и бяха проведени над 5000 срещи на професионалистите в бранша. 64 милиона туристи видяха Испания, която готви нов план за устойчив туризъм с 420 милиона евро бюджет за подпомагане на конкурентноспособността.

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s