zztursport.com

Музеите Прадо, Кралица София у Тисен в Мадрид отварят на 6 юни

Deja un comentario

Първата седмица на юни е пробуждането на испанския туризъм с отваряне на музеи, културни центрове и гастрономия, добавената стойност, която привлича милиони пътници всяка година. Музеят Гугенхайм в Билбао вече получи първите посетители, а в Мадрид го правят къщата-музей на Лопе де Вега, родното място на Сервантес (Алкала де Енарес), арт центъра “Втори май“ (Dos de Mayo), регионалния археологически музей, музея на Пикасо – колекция Евгенио Ариас, новия център за интерпретация Baztan.

Центровете на Кайша форум (CaixaForum) в област Мадрид също отвориха врати в понеделник, 1 юни – Деня на детето, с нови мерки за сигурност: много малък капацитет, по-малко билети за времеви интервал, а също и нови маршрути из залите, които трябва да бъдат следвани, за да бъдат избегнати възможно най-много контакти между входящи и изходящи посетители. Стъклени прегради са инсталирани в информационните бюра за внимание към посетителя.

Повторното отваряне на художествения триъгълник на изкуството в столицата: музеите Прадо, Рейна София и Тисен ще бъдат отворени от следващата събота, 6 юни, постепенно. Достъпът до Museo de Reína Sofía е безплатен в първия уикенд (6 и 7 юни), но с една трета от капацитета му. Музеят Прадо смени системата за въздушен филтър, така че въздухът в центъра да има същото качество като в болница.

В музеите няма да има недостиг на хидроалкохолен гел или кърпички на входа, задължителни маски за лице по време на разходката и, разбира се, спазване на двуметровото разстояние между посетителите и персонала на центъра.

Освен това максималният брой хора на екскурзоводско обслужване ще бъде ограничен. Туристите трябва да ползват собствени слушалки за аудиогид, центровете трябва да предоставят слушалки за еднократна употреба на посетителите. В опит да се избегне разпространение на брошури, те ще се предоставят индивидуално. Използването на гардероба ще бъде ограничено, за съхранение могат да останат само раници или чадъри.

Историческият музей на Мадрид и други общински музеи ще бъдат отворени скоро (9 юни). Големите паркове на Мадрид като Ретиро и Каса Кампо са отворени, НЕ и атракционните, нито Парк Европа в Торехон де Ардос.

Коронавирусът обуслови нетипично лято с трудни ваканции при пълна пандемия. Без да може да се присъства на големи спортни и културни събития, с ограничения за плажове и басейни, пътуванията ще се правят под контрол и в очакване на еволюцията на вируса. Трябва да имаме висока самодисциплина и помагаме да предотвратим разпространението на вируса-чума, дори ако седим с питие на тераса на ресторант, в парк или къмпинг.

Тур с гид в Maдрид, контакт:    zztoursport@gmail.com

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s